De flesta tvättmaskiner idag uppfyller bästa energiklassen A+++ vilket gör att de är väldigt energisnåla. En skonsam tvätt ökar också hållbarheten på dina kläder vilket är bra för både plånboken och miljön. En del tillverkare har även fokuserat på vattenåtgång som också är en viktig faktor för miljön. Här är 3 maskiner med lite olika funktioner som är genomtänkta och miljövänliga.

Bosch – WAT283T8SN

Denna maskin har en mycket energisnål motor med 10 års garanti som ger tyst drift och extra lång livslängd. Den tvättar med 30% lägre energiförbrukning än vad som krävs för energiklass A+++ vilket gör den till en riktig toppmaskin. Den ger dig även flexibiliteten att ge lite extra kraft om du har bråttom någon gång. Med funktionen VarioPerfect kan du spara upp till 65% i tid eller 50% mindre energiåtgång.

Electrolux – EW6F6348B6

Electrolux SensiCare System anpassas efter tvättmängden för att förhindra att kläder tvättas för länge vilket sparar energi och kläders hållbarhet. Med Electrolux Eco TimeManager kan du ändra tvättprogrammets längd till den mest miljövänliga längden. Du kan även tvätta med fördröjd start och exempelvis tvätta på natten när elen är billigare hos vissa elleverantörer.

Samsung – WW10M86INOA / EE

Samsungs supermaskin fokuserar på att spara vatten och att tvätta i lägre temperatur som förbrukar mindre energi. Med Ecobubble blandas tvättmedlet med vatten och luftbubblor innan det tillsätts i trumman. Det skapar ett skum som enklare tränger in i kläderna. Du får renare plagg även i lägre temperaturer.

När du har använt en tvättmaskin ett tag, kan gammalt tvättmedel och ludd fastna i trummans mindre utrymmen. Eco Drum Clean+ ett ett tvättprogram som tar hand om rengöringen vilket förlänger livslängden.

Kategorier: Bra miljöval

Lämna ett svar